Du vet naturligtvis om att det är hälsosamt att träna, men ibland behövs lite pepp för att sätta igång. Det finns många fördelar med att börja träna. Här är dina tre viktigaste.

1# Må fysiskt bra

Din kropp behöver träning, dina medicinska värden förbättras avsevärt. Genom att träna minskar du också risken för vissa cancersorter och andra sjukdomar. Risken för arbetsskador och ryggproblem minskar också genom träning. Din kropp behöver röra på sig och du behöver muskler för att kroppen ska hålla i längden.

2# Piggare

Du blir piggare och får bättre koncentration genom att träna. Även om det kan låta jobbigt att gå till jobbet eller ta en liten promenad på lunchen, så vinner du på det i längden. På kvällen lockar soffan för många av oss, men vi blir inte utvilade av att se på tv eller sitta framför datorn i tre timmar. Genom att träna har du också muskler och kondition att testa på nya aktiviteter.

3# Sova bättre

Idag är det många som har sömnproblem. För att kunna somna bra behöver du dels stänga av mobilen i tid, dels röra på dig. Det är särskilt viktigt att du rör på dig på morgonen/förmiddagen, då det hjälper kroppen att få rätt tidsrytm. Läs Runner´s World på kvällen och somna gott.