Så du vill börja med en sport, men är inte säker på vad som verkligen passar dig. Det bästa sättet att röra på sig är genom att hitta en idrott som du verkligen gillar.

Individ- eller lagidrott

Att idrotta handlar både om själva sporten, hur vi rör oss och vad som är målet med aktiviteten, men också hur vi utför den. Det är många som spelat fotboll som unga, men som sedan slutar. Det som gjorde fotbollen så stor var inte främst den runda bollen, utan lagkänslan och de andra personerna i laget. Hur är du som person? Vill du helst vara en del i ett lag eller föredrar du att främst få fokusera på aktiviteten. Gillar du lagsporter? Det finns innebandy-, basket- och fotbollslag för alla åldrar. Du kan också gå till ett gym och delta i gruppträning. Eller så börjar du löpa i en löpgrupp.

Är du mer av en individualist? Då kan du anmäla dig till ett lopp som Vasaloppet eller Göteborgsvarvet och börja träna. Eller så börjar du med ridning, bågskytte eller tennis. Det finns mycket gemenskap i alla idrotter, men på olika sätt. Du bör också satsa på en idrott som fungerar med din vardag. Rätt kväll i veckan och gärna inte för långt hemifrån.