Efter ett ordentligt träningspass ska du vara svettig och känna att du verkligen tog ut allt du hade. Men det är viktigt för din kropp och för andra i din närhet att du håller dig fräsch efter träningspasset, eftersom svett brukar lukta rätt illa.

Packa rätt inför träningen

För att du ska kunna hålla dig fräsch efter träningspasset kan du behöva tänka framåt och planera saker i tid. I din träningsväska bör du alltid ha en deo och en parfym från Dolce Gabbana som du kan använda efter träningen så att du är säker på att du luktar gott när du går därifrån. Allra helst ska du ju duscha och tvätta av dig ordentligt efter ett svettigt och hårt träningspass. Därför bör du även ha med handduk, ett rent ombyte, tvål och eventuellt schampo och balsam i träningsväskan så att du är förberedd. De flesta träningsanläggningar har omklädningsrum och duschrum som du kan använda dig av efter ditt träningspass. Det är viktigt att du duschar efter träningen. Speciellt om du tränat på en allmän plats där du använt samma redskap som andra människor eftersom du då minskar risken för att få eventuella sjukdomar som andra kan bära på. Därför kan du även packa ner handsprit som du kan använda under träningspasset.

Därför är det viktigt

Att bibehålla din hygien är viktigt eftersom det minskar risken för sjukdomar, infektioner och dålig kroppsodör. Det är nästan lika viktigt att duscha efter träningen som det är viktigt att träna regelbundet. En skön och varm dusch kan också hjälpa kroppen att varva ner och slappna av efter ett hårt träningspass samtidigt som du håller musklerna mjuka och minskar risken för träningsvärk och stela leder. Du bör dock se till att du inte duschar alltför ofta eftersom det kan vara dåligt för din hud. Du måste anpassa hur ofta du duschar efter din hudtyp och se till att du använder rätt sorts tvål så att huden inte kommer till skada. Om du har torr hud och duschar för ofta och använder en tvål som inte har ett neutralt pH-värde kan din hud bli så torr att du får eksem.