Att ha med sig sin mobiltelefon vart man än går är mer vanligt än vad det är ovanligt. Mobilen kan användas inom livets alla områden. Bland annat inom träning. I det här inlägget har vi därför valt att fokusera på användningen av mobiltelefonen inom träning och ge dig några tips på hur du kan optimera din mobiltelefon för att du ska kunna använda den så bra som det är möjligt under ditt träningspass. Det spelar ingen roll vilken sorts mobil du har, om du exempelvis har en Apple telefon finns det bra iphone tillbehör du kan köpa för att ta din träning till nästa nivå. Med det sagt är det dags att du får veta lite mer om några produkter som kan vara användbara när du använder din mobil inom träning.

Hörlurar

Om du gillar att träna själv på egen hand kan träningspasset kännas rätt trist. Därför är det bra att det finns många varianter på hörlurar du kan köpa hem för att få både underhållning och sällskap under tiden du tränar. Du kan till exempel använda din mobil tillsammans med ett par hörlurar för att lyssna på musik, ljudbok eller podcasts under din träning. Det finns som sagt ett flertal varianter på hörlurar och du ska välja de hörlurar som passar dig och dina behov bäst. En del föredrar hörlurar med hörsnäckor som fästs i örat, medan andra föredrar de som sitter på örat. Ifall du håller på med en träningsform där du rör dig mycket kan det vara bra att ha ett par on ear hörlurar eftersom andra typer av hörlurar lätt kan glida ur örat när du rör mycket på dig. En annan valmöjlighet du har vad gäller hörlurar är de med och utan sladd.

Skydd

Oavsett vilken träningsform du håller på med är det alltid bra att skydda sin mobil från eventuella olyckor. Därför ska du investera i ett bra skal eller ett snyggt fodral till din mobil. När du har ett skal eller ett fodral till mobilen minskar du risken att mobilen får sprickor eller går sönder helt och håller om du skulle tappa den. Om du tränar utomhus och är därför i kontakt med regn och vatten kan det vara bra att köpa ett vattentätt skydd till mobilen så att den inte blir drabbad av fuktskador.

Mobilhållare

Något annat som kan vara värt att köpa hem till mobilen ifall du använder den för att se på instruktionsvideos eller liknande när du tränar är en mobilhållare eller ett stativ. Då kan du sätta ner mobilen i ditt stativ och träna utan att behöva riskera att den åker i golvet. När mobilen sitter i hållaren så sitter den där stadigt och du kan enkelt ta loss mobilen när ditt träningspass är över. Det finns ett flertal olika sorters hållare och stativ att välja bland som passar olika sorters mobiler.