Det finns många bra anledningar till att styrketräna. De allra flesta vet att träning och motion är bra för kroppen och hälsan men varför är just styrketräning så viktigt? Muskler kommer att göra det lättare att minska din vikt men också hålla den nya vikten. Muskler bränner energi både under träning och vila. När du tränat fram en muskelmassa kommer din kropp att fortsätta bränna energi när du inte tränar, vilket kommer att bidra till snabb minskning av kroppsfett och skapande av nya vackert formade muskler.

Kommer styrketräning att göra dig smartare? Motion och träning är bevisat bra för hjärnan men forskning har visat att styrketräning förbättrar det associativa minnet samt din kognitiva förmåga. Konditionsträning kommer att förbättra ditt episodiska minne. För att uppnå bästa effekt på din hjärna ska du träna både styrka och kondition.

Ett annat tips är att investera i en fin ny takdusch som kommer att ge en skön känsla av lyx efter ett hårt träningspass. Genom företaget Rörfokus kan du välja mellan flera olika modeller av hög kvalitet samt många olika färger som kommer att ge dig en känsla av att stå i ett tropiskt regn. Via Rörfokus kan du beställa den takdusch som du gillar bäst med fri frakt och snabb leverans.

Denna typ av träning ökar din kropps produktion av hormoner såsom serotonin, endorfin samt dopamin, vilket kommer att få dig att må bättre psykiskt och minska risken för depressioner, oro och ångest. Det finns många fler anledningar till varför styrketräning är bra för dig och din kropp. Blodcirkulationen, koncentrationsförmågan samt korttids- och långtidsminnet förbättras,

Ditt immunförsvar kommer att förstärkas och kommer även att minska värk och smärta. Några veckor av styrketräning kommer att öka din benmassa och därmed minska risken för benbrott. Denna typ av träning kommer att minska din ämnesomsättning samt öka din ämnesomsättning.

Det är viktigt att kombinera styrka och teknik under uppväxten. Styrketräning kommer att ge den som utvecklas och växer att kunna bli explosivare och snabbare i tonåren. Det är inte optimalt för barn att specialisera sig i en sport under uppväxtåren utan de behöver prova olika typer av sporter innan de väljer inriktning. När barn och ungdomar tränar allmänt, utan att ha specialiserat sig i en utvald sport, och samtidigt styrketränat kommer de att få tillgång till ett bredare val av sporter att fokusera på.

För att kunna prestera på topp med lagsport eller kampsport behöver du kombinera din träning med styrketräning. Det är oerhört roligt att träna i ett lag eller en kampsportsklubb men för att kunna prestera bättre och nå högre resultat behöver träningen kombineras med fokuserad viktträning för att stärka musklerna. Genom styrketräning kan balans och koordination förbättras. Ett korrekt styrketräningsprogram kommer som sagt att ge bättre koordination, balans och styrka, vilket är ovärderligt i många olika typer av sporter för att förhöja prestationen. Det finns en missuppfattning att man inte bör kombinera uthållighetsträning med styrketräning. Detta är inte sant och har inget stöd i nyare forskning. Det gäller att träna rätt för att uppnå bästa resultat och du som aktiv idrottare kommer att känna ganska snabbt vad som fungerar eller inte. Bäst är att prova sig fram och själv avgöra vad som ger bra resultat från den typ av träning som du själv valt att göra.