Har du också fallit pladask för den nya och heta sporten padel så kanske du går i tankar om att köpa dig ditt egna padelracket. Det gäller att ha koll på de olika varianterna för att maximera ditt spel. Om du är nybörjare behöver du ett annat racket än någon som har spelat en längre tid. Det är också viktigt att du väljer ett racket med rätt vikt, annars kan det bli väldigt jobbigt att spela. Här tipsar vi om hur du hittar rätt padelracket för just dig.

Välj bland ett större utbud på nätet

Du kan utan problem beställa ditt padelracket på nätet. Eftersom padel ökat markant i popularitet i Sverige finns det flera butiker med ett brett sortiment. Ett exempel är https://padelnest.se/sv/ som har rackets i olika prisklasser och för dam, herr och juniorer. Du kan enkelt sortera dem efter märke, prisklass och form så du bara får fram de val som passar dig. Under varje racket finns bra produktinformation så du kan läsa mer om dess egenskaper. På sajten har du även möjlighet att beställa tillbehör som bollar och väskor om du skulle önska.

Välj rätt form på ditt racket

Padelrackets är uppdelade i tre olika former vilka alla har olika fördelar och egenskaper. Det är viktigt att vara medveten om dessa när du ska köpa ditt racket. Om du väljer fel kommer du ha svårt att hänga med i spelet.

Racket med rund form

Detta är den vanligaste formen av racket och den som rekommenderas för nybörjare. Det som är typiskt för dessa är att den så kallade sweet spoten sitter längre ned och att du får balansen längre ned. De är designade för att ge dig så mycket kontroll som möjligt i spelet. Det är också därför de lämpar sig till dig som är ny i gamet.

Racket med droppform

Droppform är en annan typ av racket där sweet spoten sitter lite högre upp. De är fokuserade på att ge dig både kontroll och fart när du spelar. Det krävs lite mer styrka och teknik för att hantera denna typen av racket och du bör därför ha spelat ett tag om du vill köpa det.

Racket med diamantform

Detta är den mest avancerade formen av racket och rekommenderas till dig som har koll på spelet. Här har sweet spoten placerad ännu högre upp än på de andra två ovan. Detta racket ger dig maximalt med fart och kraft i spelet, men det kräver också sin spelare.

Välj rätt vikt på ditt racket

Padelrackets har olika vikt och det är upp till dig själv vilken vikt du känner dig bekväm med. Ett lättare racket är enklare att hantera men ger inte lika mycket kraft som en tyngre modell. Dock krävs det att du är tillräckligt stark för att hantera ett tyngre racket. Som nybörjare bör du därför välja en litet lättare modell.